Q1. What is Beans?
Answer: Beans is a video calling and payment solution. It is meant to be used as a tool enabling users perform paid video calls seamlessly and securely for both the earner and the payer, using only their phone.

Q2. Is the rate pre-set within the app or can earners define their own rate?
Answer: Earners define their own rate as $/minute. The rate is visible to the payer before their video call.

Q3. What is the earners’ payout?
Answer: Earners get payout 80% of their rate. The 20% commission covers all costs (transaction costs, voice calling costs, app development costs etc.) so no hidden fees.

Q4. What is the payment schedule?
Answer: Payments are deposited daily on the earners’ bank account or debit card. Only the first transaction takes 2-5 business days as some extra time is needed for verification purposes. After that, any subsequent earning appears to the earner’s account on a daily basis.

Q5: How is fraud prevented?
Answer: Beans uses advanced fraud preventing algorithms that track invalid or stolen cards. Payers with insufficient funds in their cards are not able to place calls.

Q6. Is Beans only available for iPhone users?
Answer: For now Beans is available only for iPhone users for both earners and payers, soon to be launched for Android users as well. We will very soon launch a web component to allow payers to join from any device without the need to download the app!

Q7. How can I set an earner’s account?
Answer: 3 simple steps!

  1. Download the Beans app from the Appstore
  2. Create your profile as an Earner (this is where you define your $/min rate)
  3. Complete your bank account details.

That’s it! Now share your personal link with your customers and arrange your calls to start earning!

Q8: How can I set a payer’s account?
Answer: Payers’ accounts are set only via a unique link sent by an earner. Following the link the payer may download the app, then enter his/her payment details and connect with the earner. Then they can start performing their paid video calls seamlessly and securely.

Q9. Which countries does Beans support?
Answer: Beans currently supports earner accounts from the countries below, however earners can receive payments from anywhere in the world!
Earner accounts currently supported from the following countries:
Australia
Austria
Belgium
Brazil
Bulgaria
Canada
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Estonia
Finland
France
Germany
Greece
Hong Kong
Hungary
India
Ireland
Italy
Japan
Latvia
Lithuania
Luxembourg
Malaysia
Malta
Mexico
Netherlands
New Zealand
Norway
Poland
Portugal
Romania
Singapore
Slovakia
Slovenia
Spain
Sweden
Switzerland
United Kingdom
United States
Gibraltar
Liechtenstein